NAP

NAP, Kasper Saltos nya stol för Fritz Hansen lanserades under möbelveckan i Milano och under en kväll slog de upp portarna och presenterade det senaste tillskottet och tankarna bakom designen.

Stolen har fått sitt namn efter tre sittställningar, N för normal, A för aktiv och P för passiv. "Sitting is in fact a constant movement" säger den danska designern själv och syftar till att kunna sitta bekvämt i olika lägen. I showroomet fanns designerns skisser och moodboards uppsatta och att få se tankegångar, ideér som använts eller ratats, inspiration och tekniska lösningar ger verkligen mervärde åt en möbel. Respekt till designern! Jag har skrivit om det förut och kanske är det just så vissa möbler tar steget rakt in i inredningshjärtat, genom en förståelse för hela skapandeprocessen, medan andra gör att man trillar dit bara genom fantastisk form eller makalös färg i ett snbbt ögonkast? NAP vann defenitivt min röst genom det förstnämnda alternativet och resten kom liksom till mig gradvis.  

Stolen är hursomhelst tillverkad i plast uppblandat med nylon, ett måste för att ge ett så pass tunnt skal den hållbarhet det behöver och finns både med och utan karm och i fyra färger; vit, gulvit, grå och brun med underreden i samma färg eller i krom. Den bruna är fabulous!Miljöbilder och porträtt från Fritz Hansen. Bilder på kollage och moodboard, Therese Ekblom.Kommentarer
Postat av: House of Jammi - blogg och webshop

Snygg! Det känns som den har lånat drag från flera designstolar som har hängt med länge, men den har ändå egna drag som gör den speciell.

2010-06-15 @ 22:41:10
URL: http://houseofjammi.blogg.se/index.html

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback