Från pre-loved till re-loved

Jag spinner vidare på vår eco-tråd vi haft i bloggen och vill visa dessa underbara möbler från Design by LEFTOVERS som gör precis det som namnet syftar på; gör om utslitna möbler till något fint igen!


Bilder från www.designbyleftovers.se

Pre-loved can be re-loved!

Vi har en vinnare!

För att vinna den härliga ekologiska bäddningen från Himla bestående av två påslakan och fyra örngott till ett värde av 2 700 kr, ville vi veta ditt bästa ekologiska inredningstips. Vi har fått många, många toppenbra förslag och idéer från er och bland alla plockat ut en lycklig vinnare.

Grattis Mylla som lämnad följande bidrag:

"Mitt bästa tips är att läsa och låta sig inspireras av häftig ekoinredning. Då inser man att hållbar inredning inte bara är snygg, utan dessutom nödvändig för vår framtid.
Boktips: Urban Eco Chic av Oliver Heath
Intressanta länkar:
www.interiordesign.net/channel/Greenzone.php
www.ecocentric.co.uk
www.ekoshoppa.se
www.naturskyddsforeningen.se
www.mittimyllan.se
www.klimatsmart.se
www.ekologiskabyggvaruhuset.se
www.asfaltblomman.se/ekologisk-inredning
www.ekotipset.se
www.norrgavel.se
www.groninterior.se

Vi tror att alla då och då behöver inspiration, tips och verklig fakta kring hur vi bevarar vår jord. Och när vi konsumerar, som vi ju alla gör, så kan vi göra det på ett smart sätt med minimal påverkan på vår miljö. Tack Mylla för att du delat med dig av informationskällor där vi kan hitta allt från modern och medveten design till bloggande miljökämpar. Hoppas du sover gott i dina nya sängkläder!


Kontrastfyllt bad

Betong möter mjuk textil, rostiga ting möter nyutslagna blommor och gammalt möter nytt. I det här badrumsreportaget jag gjorde tillsammans med fotograf Erik Lefvander för Plaza Interiör ligger fokus på kontraster. Den ruffa, hårda betongväggen gör textilierna extra mjuka och den grå, dämpade färgen lyfter fram de djupt lila tonerna i handdukarna maximalt. Kontraster som sagt.Av Anna Malmgren, foto Erik Lefvander. Badrummet är fotat i den fantastiska butiken Gertrude på Smålansdgatan i Stockholm.

Om du vill läsa mer om badrummet och se fler bilder så hittar du det publicerat i senaste numret (nr 9) av Plaza Interiör.


Inspiration

Inspiration kan komma från de mest oväntade håll. Jag, Linda och Anna försöker göra Colour Me Three till en inspiration för er läsare men också för varandra - både för hemmet, livet och arbetet. Det kan vara genom alla vackra saker och inredningsdetaljer vi snubblar över i vårt arbete men även en liten detalj på stan eller människor. Jag arbetar även som fotograf och här är några människor som gett mig inspiration under året när de valde att ställa sig framför just min kamera.

Kika gärna in på min uppdaterade hemsida för fler inspirerande fotografier.

Vad ger er inspiration?
PS. Glöm för guds skull inte tävlingen, imorgon är sista dagen!

Veckans vara

Veckans vara är både praktisk och (förlåt ordvalet) SKITFIN! Jag måste bara lösgöra en plats för den här hemma omedelbums!
Från danska House Doctor genom www.inreda.com, 1885 kr.

Skirt & skört

Jag bjuder på lite lättsamt fredagsnöje med granna stilleben av norska stylisterna Kråkvik & D`Orazio. Enkelhet när det är som vackrast.

Thumbnail

Vackert vitrin

Som Tessan skrev i sitt inlägg om Ikeas katalogsläpp har vitrinskåpet återtagit platsen i våra hem och bjuder in till att läsa den som hemmet tillhör som en öppen bok. Visst är det fantastiskt vilket fint konstverk ett skåp och några personliga tillhörigheter kan bli? Jag blir helt klart inspirerad.

På Ikeavaruhus runt om i Sverige har man låtit kända personer inreda ett eget vitrinskåp och formulerat en förklaring till hur det reprensenterar dom själva. I Västerås, där jag jobbar, har bland andra Marie Picasso inrett ett. Ta en sväng till närmsta Ikeavaruhus och kolla in vilka kändisar som inrett där ni bor vettja!

Den här bilden kommer från bloggen Livet Hemma som nyligen startats på Ikeas hemsida, den är full av inspiration!
ISAK

Som nybliven plast-moster och gammal Family Living-räv så vill jag höja min kaffekopp till de duktiga designers som gör så fin barninredning att man önskar att man själv var barn på nytt. Ett exempel är ISAK, skapat av Sandra Isaksson, en grafisk designer och illustratör som skapar på textil, tapet och tavlor.

--
Sandra was brought up by a family of trolls in the heart of a Swedish forest. Her summers were spent sculpting clouds and painting rainbows. In the winters she carved with wind and whittled snowflakes from Skybears. Her family found her pretty and plump and blueberry kissed but as she grew up she  became terribly unruly. They found it necessary to send her out into the real world where she met a handsome fighter pilot prince. She now lives in England with her prince and two sons. You can see more of her work at www.sandraisaksson.com.
--

En uggeltapet

20 små fåglar satt på en gren


Familjeträdet
Tävling!- vinn sängkläder från Himla

---TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD---

Nu kan du vinna en ekologisk bäddning (två påslakan och fyra örngott till ett värde av 2 700 kr) ur serien Respect for the Nature; Himlas ekologiska serie. Den är skapad för att du skall få en vacker, modern, personlig och ekologisk design i ditt hem. Kollektionen är gjord av 100 % ekologiskt odlad bomull och är verkligen mjuk och skön att sova i. Det kan vi alla tre intyga.

 

Tävla genom att motivera ett svar på frågan: Vilket är ditt bästa ekologiska inredningstips?
Tävlingen avslutas på söndag den 29/8 och vinnaren presenteras på måndag den 30/8. Håll utkik!

Du kan tävla på båda våra bloggar: http://colourmethree.blogg.se/ eller http://www.skonahem.com/blogg/colourmethree/

Formbara bestar

Jag sprang som en tok mellan montrarna på senaste Formexmässan, hade inte riktigt tid att gå men jag var ju bara tvungen att åka ut dit ändå... Med mina selektiva radarögon på, hann jag som tur var lägga märke till dessa fantastiska djur i trä, som dessutom är formbara. Det är danska företaget Superstudio som är distributör till bestarna, designade av David Weeks.

På bilden ser ni bland annat gorillan Hanno. Han är döpt efter de grekiska sjöfararna som upptäckte gorillorna för cirka 2 500 år sedan. Hanno är tillverkad i träslaget bok. Han är stark och kan böjas i många olika positioner. Sådär ja, då fick ni lite intressant kuriosa om Hanno också.
Thumbnail

Trendigt hållbart

Hållbarhet. Ett enda ord som sammanfattar den senaste, och den kommande, tidens absolut starkaste inredningstrend. Någonting fick världen att stanna upp och ta ett steg tillbaka, bort från slit och släng och närmare eftertanke och omsorg. I alla fall i de teoretiska trendföredragen, hur verkligheten hos var och en ser ut kan jag såklart inte svara på. I höst känns trenden starkare än någonsin och det värmer i hjärtat. Tillverkarna presenterar nya produkter av gamla produkter och produkter i material som är till för att åldras, vi ser mycket trä och skinn, material som får mer och mer karaktär med tiden.

För mig är inte det viktiga i den här trenden en viss typ av möbler eller en viss sorts stil. För mig handlar det om att välja med omsorg. Att inte bara välja en ny möbel utan välja en möbel som man vill leva med under lång tid. Att göra köp som känns bra ända in i själen. Att göra hållbara val.

Det här ovanför skulle jag gärna leva länge, länge med i mitt hem. Från vänster; Lampa E27 från Muuto. Stol, Lilla Åland, finns bland annat hos Svenssons. Tallrikar från Iitalla. Grön stol, Raw, från Muuto. Bord, Loopstand table, från Hay. Ljusstake, Björkefall, från Ikea. Matta från Designhouse Stockholm.Dille på Dymo

Alla snöar väl in på små inredningsdetaljer då och då. Det kan vara gamla mormorskoppar, kakburkar eller betongprylar. Min last stavas Dymo. Denna underbara lilla maskin att använda för att texta små skyltar. Och de blir nästan bara finare de gånger vissa bokstäver hoppar lite snett.
Vad har ni dille på just nu?

Pastellkaramell

Jag är ännu inte riktigt redo att ta till mig hösten och dess dovare färgskala. Surfade runt lite och slank in på norska stylistduon Kråkvik & DÒrazio hemsida där jag bland mycket annat fint hittade nedanstående bilder i en härlig pastellpalett.
Thumbnail

Hello lovely!

I förrgår damp det ner ett mail från Hello Industry i inkorgen. Mailet fick mig att genast skicka iväg ett eget mail till Tessan och Linda där jag skrev att jag pixpaxar, flaggar för och bara måste skriva om företaget Hello Industry på bloggen och att ingen av dem får göra det innan mig. För jag älskar det. Jag älskar produkterna, både formspråk och färgval, jag älskar att de beskriver sina produkter med en enda mening, som glada och roligt fyndiga och jag till och med älskar deras logotyp. Se och njut.


Hello Industry är ett nystartat design- och möbelmärke grundat år 2009 med arkitekten och designern Jonas Wagell som drivande och kreativ grund.


Det är insidan som räknas

Idag fyller vår kära IKEA-katalog 60 år. Jag och Linda var på besök på pressfrukosten där man talade om hur katalogen utvecklats under åren samt årets stora tema; förvaring och framför allt trenden att gå tillbaka till synlig förvaring.

Gamla typer av möbler som schäslongen, linneskåpet, himmelsängen och serveringsvagnen har gjort comeback och framför dem alla finns vitrinskåpet. En älskad klassiker som man tidigare fyllt med finporslinet eller de gamla chartersouvernierna. Nu är det dags att visa upp sina samlingar som visar vilka vi är och vad vi tycker om. En ganska naturlig fortsättning av att vi redan lägger ut hela vår liv på Facebook och bloggar. Vad speglar vår personlighet om inte våra hem?

 

 
Minns du alla kataloger?