DAY - våren 2011

Nytt år, nya möjligheter och bäst av allt, inte allt för lång tid kvar till VÅREN. För att den rätta vårkänslan ska infinna sig vill jag bjuda på bilder från danska Day home som har gjort det igen, otroligt inspirerande och härliga miljöer med deras produkter för våren 2011.

GOTT NYTT ÅR! önskar vi våra läsare.
PS. Om vår sida skulle se lite annorlunda ut när du går in på bloggen nästa gång har du inte kommit fel, Colour Me Three förnyar sig bara lite :)

Papperskonst

Har du tid över såhär dagen innan nyårsftonen? Isåfall kan du chocka morgondagens gäster med kreativ och färgstark bordsdekoration i form av origami, en japansk konstform där man viker papper till olika tredimensionella objekt. De här härligheterna hittade jag på Ikeas blogg Livet Hemma, de är gjorda av pappret Måla som finns till en billig peng på barnavdelningen på Ikea. Själv har jag aldrig provat på origami trots att jag tycker de små konstverken i papper är grymt snygga. Har du provat?A Narnia Winter Wonder Land

Igår visade Linda upp sin dukning "Back to Nature". Min inspiration kommer från en av böckerna av CS Lewis om Narnia - landet där det alltid är vinter. Krispig snö, alla möjliga djur, ljuvliga kolakarameller och kungliga middagar i storslagna salar. Jag hade nöjet att nyligen dekorera en julfest då hela temat var just Narnia och inspirationen satt kvar därifrån. Del var alldeles för lite snö för min smak men å andra sidan hade vi både lyktstolpar och bävrar. Ett inlägg kommer snart att vigas åt denna kväll.
Och ja, kolorna blev stenhårda i -15°, helt oätliga till vår besvikelse.
Renskinn från Kamelo, renar från ROOM, lampetter från och guldfat SVT rekvisitaförråd, vitt fat från Seletti, silverbestick, gröna champagneglas och grön glasskål privata loppisfynd.

Tillbaka till naturen

Anna visade sin dukning igår med temat Graphic goes Nature. Min dukning går mer åt "Back to nature" hållet där jag vill förmedla en enkelhet och påvisa användningsområden som inte känns så självklara till en dukning. En bit wellpapp fick agera som löpare, utrivna sidor från en bok blev till ett dekorativt inslag, en plywoodskiva i björk fick bli till bordsunderlägg och vintertrötta växter med ett fantastiskt överdrag av krispig frost fick stå för blomsterarrangemanget. Som porslin har jag använt min favoritserie Broken formgiven av Paola Navone, en underbar kombination av enkelhet och stilmedvetenhet där porslinets mönster är i form av en spricka ihopsatt med häftstift.

Porslinsserie Broken av Paola Navone, träbestick Seletti, servett Axlings, klänypa i form av en uggla, allt från ROOM, nystan privat men går att köpa på exempelvis en konstnärshandel, glasflaska med kork från ROOM. Fotograf www.ekbloma.se


Graphic goes Nature

En kall vintertisdag träffades vi alla tre i Colour Me Three för att göra lite egna inspirationsbilder till bloggen. Vi var mitt i naturen vilket också syns och är genomgående i alla våra dukningar som blir det första vi visar från dagen. En gammal trädörr, en nerklottrad spånskiva, lite vintertrötta blommor, en bit wellpapp, ett renskinn och lite enris... Det går att göra mycket av det som finns till hands. Här är min variant, med temat "Graphic goes nature", håll utkik efter Lindas och Tessans dukningsinspirationer som kommer inom kort!


 

Understa tallriken från Iittala, den i mitten från Gustavsberg och skål från Filippa K. Besticken kommer från House Doctor, glaset från Iittala och glasflaskorna med rund kork från Ferm Living/R.O.O.M. Texten är skriven med en dymo som finns hos bland annat Granit. Fotograf www.ekbloma.se


Enkelhet

Vilsamt och enkelt med nakna glödlampor och råa, ruffa ytor. De kala betongväggarna har sina skavanker och i taket syns tidens spår. I det här hemmet är det materialen som värmer, förutom fårskinnen över stolarna finns inte mycket mjuka material, istället är det blandningen och de ojämna ytorna som ger djup och liv. Enkelhet.


Hittade fotograf Stellan Herners fina bilder genom bloggen Lovenordic.

God jul!

Fick ett finfint julkort från Muuto i lådan som jag bara måste dela med mig till alla läsare!
God fortsättning i julhelgen!

Veckans vinnare i adventskalendernGod jul kära läsare och grattis till er som vann i veckans julkalender! Skicka ett mail till colourmethree@gmail.com med adress och kontaktuppgifter så dyker era vinster upp på posten.

VECKANS VINNARE

19 dec -Fotografering, fotoskrivare och designväska
Kl 17.32 Cecilia
Presentkort på 30 minuters fotografering:
Jag är gravid med mitt och makens första barn och skulle otroligt gärna vilja bli fotograferad antingen med stora magen eller när knytet kommit till världen. Jag kikade in på Ekblomas hemsida och jag gillar verkligen hennes bilder och känslan hon har för detaljer! Det vore så roligt att bli fotograferad av henne, både för att hon är så duktig och för att det vore underbart med professionella fotominne av det här skedet i våra liv... osv. 

20 dec - Kakburk och skärbräda från Indiska
Kl 23.54 Elisabeth
För julens alla kulinariska högtidsstunder,
passar brädan hjärtligt väl att lägga under,
och i burken vilar julens alla kakor trygga,
samtidigt som skafferihyllorna blir snygga!

21 dec - Ryska cirkusdockor från Designtorget
Kl 20.17 Emma

22 dec - Kaffeset från butiken Blandannat
Kl 16.08 Mia

23 dec - Tapeter från Mimou
Kl 21.20 Mia Wärnevall
Jag tycker ytorna just nu härligt 70-tals gula,
fast du tycker dom är hiskeligt fula.
Jag vet ju att du vill att väggarna ska vara färgfulla,
och så kan det nu bli men passa dig för att sulla.
Klistret är en nödvändighet,
för att väggen ska bli en riktig skönhet.
Min kära vän här ska du få,
något att vila ögonen på.
Att du får välja själv är det bästa av allt,
så fega inte ur nu utan välj något ballt!

Adventskalender 23 dec - JULKLAPPEN

Då har det blivit dags att öppna Colour Me Three's allra sista lucka, och det är inte vilken lucka som helst. Mimou står för dagens vinst som är tapeter (max 5 st rullar) till ett värde av 3 975 kr! Så saknar du en julklapp till någon - eller kanske dig själv - passa på!

För att tävla behöver du bara skriva det bästa julklappsrimmet till vinsten! Vinnare utses av Colour Me Three. Lycka till!


Adventskalendern kommer pågå varje dag från 1-23 december med en ny tävling varje dag. Vissa dagar utses vinnaren med hjälp av lottning eftersom vi är nyfikna på våra läsare och ständigt vill förbättra oss, därav en hel del frågar om just bloggen. Andra dagar är det vi tillsammans på Colour Me Three som utser en vinnare med bästa svar/motivering. Tävlingen pågår från det att vi lägger ut tävlingen till kl. 23.59 samma dag, alltså varje enskild tävling pågår bara över en dag. Vinnarna för hela veckan presenteras här på bloggen varje söndag under december månad. Julklappen lägger vi ut den 23 december och presenterar den veckans vinnare på självaste julafton. Så alltså, håll utkik på söndagar samt julaftons morgon. Blev du en av dom lyckliga som vann mailar ni oss så fort som möjligt era kontaktuppgifter på mailadress: colourmethree@gmail.com

Adventskalender 22 dec

Dagens lucka doftar kaffe...  Vinsterna kommer från Frankrike och består av 1 st kaffekanna, 2 st espressokoppar samt ett doftljus med kaffearom, allt från butiken Blandannat till ett värde av 365 kr.

För att tävla är vi nyfikna på vad du önskar dig i julklapp, om du fick välja vilken inredningsmöbel eller inredningspryl som helst, vad skulle det bli då? Skriv en kort kommentar i kommentarsfältet nedan, länka gärna direkt till din "pryl" om det är möjligt. Vinsten utses med hjälp av lottning.Adventskalendern kommer pågå varje dag från 1-23 december med en ny tävling varje dag. Vissa dagar utses vinnaren med hjälp av lottning eftersom vi är nyfikna på våra läsare och ständigt vill förbättra oss, därav en hel del frågar om just bloggen. Andra dagar är det vi tillsammans på Colour Me Three som utser en vinnare med bästa svar/motivering. Tävlingen pågår från det att vi lägger ut tävlingen till kl. 23.59 samma dag, alltså varje enskild tävling pågår bara över en dag. Vinnarna för hela veckan presenteras här på bloggen varje söndag under december månad. Julklappen lägger vi ut den 23 december och presenterar den veckans vinnare på självaste julafton. Så alltså, håll utkik på söndagar samt julaftons morgon. Blev du en av dom lyckliga som vann mailar ni oss så fort som möjligt era kontaktuppgifter på mailadress: colourmethree@gmail.com

Enkel lekfullhet

I senaste numret av Sköna hem har Marie Wärme gjort ett helt fantastiskt jobb på temat: måla om, förändra, återanvänd och förfina med enkla medel som gör stor skillnad.

Jag gillar färgkombinationen, lekfullheten och det som jag så ofta "tjatar" om, enkelheten!Av: Marie Wärme
Foto: Karl Anderson

Behind the scenes fotografering

Idag har jag, Anna och Linda fotograferat nya bilder till bloggen. Vi har jagat ljus, fluffat snö i bild, släpat påsar och dörrar, pulsat runt långa gångar för att inte förstöra den orörda snön och försökt med konststycket att inte se ut som det är -15° när det faktiskt är -15°. En helt vanlig dag på jobbet med andra ord.

Håll utkik inom en snar framtid så kommer de färdiga resultaten att dyka upp!


Fotograf www.ekbloma.se

Adventskalender 21 dec

Dagens vinst är en klassiker i ny tappning! Dockorna är handmålade i Ryssland och designen står Ingela P Ahrrenius för. Med sitt färgstarka formspråk tilltalar de både barn och vuxna och är en strålande dopgåva såväl som julklapp till vänner och bekanta. Värde 225 kr.

För att tävla vill veta vilken formgivare som är din favorit? Internationell, nationell, nu levande eller inte, valet är ditt, bara du skriver en inredningsformgivare du gillar i kommentarsfältet, vill du får du gärna skriva en motivering till ditt val. Vinnaren utses genom lottning.
Adventskalendern kommer pågå varje dag från 1-23 december med en ny tävling varje dag. Vissa dagar utses vinnaren med hjälp av lottning eftersom vi är nyfikna på våra läsare och ständigt vill förbättra oss, därav en hel del frågar om just bloggen. Andra dagar är det vi tillsammans på Colour Me Three som utser en vinnare med bästa svar/motivering. Tävlingen pågår från det att vi lägger ut tävlingen till kl. 23.59 samma dag, alltså varje enskild tävling pågår bara över en dag. Vinnarna för hela veckan presenteras här på bloggen varje söndag under december månad. Julklappen lägger vi ut den 23 december och presenterar den veckans vinnare på självaste julafton. Så alltså, håll utkik på söndagar samt julaftons morgon. Blev du en av dom lyckliga som vann mailar ni oss så fort som möjligt era kontaktuppgifter på mailadress: colourmethree@gmail.com

Colour Me Three önskar...

Vi räknar ner, snart är det julafton och med den kommer julklappar (förhoppningsvis)! Om vi har varit riktigt snälla kanske vi hittar något av detta under granen. Här är våra önskelistor:
Måttsats och taklampor i tekanneform från Anthropologie, badkar från Fired Earth, ring från Anne Black, fåtölj från Nordal, apa från Rosenthal, soffa från Diesel.


Taklampor från Frank Form, stolar från Designhouse Stockholm, påslakanset från Wasabihome, mugg från Marimekko, byrå från Ikea.


Lampor från Housedoctor, illustration från Local Graphics, kudde från Fine little day, fåtölj Wohnzimmer, titthålsuggla från Frank Form, kameraväska från Grandpa, träapa från Urban Living.

Adventskalender 20 dec

Dagens vinst är ett väldigt fint julkit från Indiska bestående av en julig kakburk och en fin skärbräda!
För att tävla vill vi att du i kommentarsfältet nedan skriver det fiffigaste julrimmet till vinsten! Vinnaren utses av Colour Me Three.Adventskalendern kommer pågå varje dag från 1-23 december med en ny tävling varje dag. Vissa dagar utses vinnaren med hjälp av lottning eftersom vi är nyfikna på våra läsare och ständigt vill förbättra oss, därav en hel del frågar om just bloggen. Andra dagar är det vi tillsammans på Colour Me Three som utser en vinnare med bästa svar/motivering. Tävlingen pågår från det att vi lägger ut tävlingen till kl. 23.59 samma dag, alltså varje enskild tävling pågår bara över en dag. Vinnarna för hela veckan presenteras här på bloggen varje söndag under december månad. Julklappen lägger vi ut den 23 december och presenterar den veckans vinnare på självaste julafton. Så alltså, håll utkik på söndagar samt julaftons morgon. Blev du en av dom lyckliga som vann mailar ni oss så fort som möjligt era kontaktuppgifter på mailadress: colourmethree@gmail.com