Det vankas bröllop minsann...

Det har väl inte undgått någon att ett kungligt bröllop är på g?! Porslinstillverkaren Rörstrand fick den ärofyllda uppgiften att tillverka en porslinsserie i Den Officiella Bröllopsserien. Såhär beskriver Rörstrand tanken bakom utformningen av porslinet: "Den Officiella Bröllopsserien kombinerar tidlös design med personlig prägel. Serien består av åtta väl valda delar i kungligt serafimerblått och äkta guld. Den serafimerblå färgen är delikat och andas lätt Gustaviansk stil och samtidigt Sverige 2010. Dekoren, som är en del av den grafiska profilen, är inspirerat av ett befintligt grafiskt mönster på Drottningholms slott."

Jag måste erkänna att jag inte är så jätteimponerad av serien. Tycker det blir lite väl gulligt och nästan lite barnsligt med de små kronorna på porslinet. Men nu ska vi inte vara såna. Jag tycker idèn är väldigt god, just att man satsar på ursvenska företag och låter dessa få tillverka souvenirer till det kungliga bröllopet. Jag känner mig i alla fall helladdad inför det kommande giftermålet!

 

Serien finns i butik från och med 3 maj.


Thumbnail

The New Blue

Överallt har vi på senaste tiden sett blå toner i både inredning och design. Här är några favoriter jag sprungit på nyligen.


Stol från Wohnzimmer, espressobryggare från Ascaso, lampa med blå sladd från Ilva. Tapeter, båda från inreda.com och kuddar från Honey I’m home. Lampa Flower Pot Design Vernon Panton, från Svenssons i Lamhult.


Pixligt


Som en flört med teknikens värld känns mönstret som ser ut som uppförstorade pixlar. Grafiskt och färgstarkt. Me like.Skåp Collect från A2. Matta från A-carpet. Bäddset från Åhléns och prydnadeskudde från samma ställe. Lampa i uppdaterad version för 2010, design Fredrik Matsson, Zero.


Material mix

Betong och skinn. Två helt olika typer av material men så fina ihop. Hårt möter mjukt. Jag gillar kontraster skarpt!

Bilden är tagen i samband med när vi plåtade våran header i Gustavsbergs porslinsfabrik. Överst i bild hänger mina älskade boxarhandskar som jag fyndade på en loppis. Lejon i skinn från Asplund, pall i betong med skinndyna från Tove Adman, likaså ljusstakarna i betong. Papperskorg samt låda i skinn ur serien Knös från Ikea.

Thumbnail

Behind the scenes fotografering Header


Farmors Fina Figuriner, eller?

Under en längre tid tillbaka har jag förälskat mig mer och mer i just figuriner. Ni vet dom här små varelserna i porslin som står hemma i farmors hylla alldeles dammiga!?
Sedan den spanske formgivaren Jaime Hayon lanserade sin "Fantasy collection" med figuriner som tema, tycker jag mig ana att dessa har gjort en liten renässans i de svenska bokhyllorna.

Figurinerna ovan är bland annat från Jaime Hayons "Fantasy collection". Har man inte tyckt om figuriner innan borde man väl ändra sig nu va? Helt underbara!


I senaste numret i Sköna hem gjorde inredaren Charlotte Pettersson ett härligt jobb med figuriner.
Foto: Johan Carlson
Thumbnail

Färgrik fantasi

Annamoa metervara från Ikea är som en hel sagovärld fylld med fina figurer och läckra färgkombinationer. Tyget finns i fem olika mönster för fjuttiga 59 kronor per meter. Massor av möjligheter till att förnya hemma både enkelt och billigt med andra ord. Annamoa, med design av Lotta Kühlhorn, fick Elle Interiörs Designpris för årets textil, inte illa!

Förresten, på tal om sagovärld, jag håller tummarna för att bioaktuella Alice i underlandet är så bra som jag tror och en riktig inspirationskälla för inredningsprojekt i temat sagor och fantasi.

Unika, uppskattade snöflingor

Snälla ge mig vår! Ge mig värmande solstrålar och snöfria vägar. Att uppskatta snön känns lite svårt nu, till och med jag som vanligtvis gillar vintern längtar efter en snöfri vardag.
Men när önskningarna är infriade och all snö har smält kommer ändå ett par ynka snöflingor finnas kvar. Inga kalla och oönskade, utan unikt formgivna och vackra snöflingor i form av bord. Under Möbelmässan 2010 visade formgivartrion Claesson Koivisto Rune upp Snowflake, små bord gjorda i mirakelmaterialet corian för företaget Offecct. Varje bord är unikt designat och precis som snöflingor är inget bord det andra likt.
Just nu är borden de enda snöflingor jag riktigt kan uppskatta.

Visste du att Diesel har en egen möbelkollektion?

På möbelmässan i Milano 2009 visade klädmärket Diesel, för första gången, upp en möbelkollektion kallad "Successful living" för det italienska märket Moroso. Tillsammans ville de skapa möbler med en "relaxed" känsla samtidigt som möblerna skulle vara komfortabla. Ledorden var: Enkla former, Modern touch, Hög kvalitè. Resultat blev enligt mig själv väldigt bra. Flertalet av möblerna präglas av nitar, kedjor och läder. Vilket i sig passar väldigt bra in till det nuvarande klädmodet. Mina personliga favoriter är bordslampan Cage mic och den gigantiska Nebula nine soffan men som tyvärr kostar därefter... "Bara ca 51 500 kr".
Diesels möbelkollektion kunde först skådas i möbelbutikerna i Sverige strax innan jul. En del av er känner säkert igen några av möblerna. Exempelvis har taklampan Cage pendel vistas lite här och där.


Jag har plockat ut lite andra godbitar från kollektionen. Är du sugen på att slå till eller bara se dessa i verkligheten vet jag att i alla fall Nordiska galleriet (Nybrogatan 11) och Garbo interiors (Brahegatan 21) i Stockholm säljer en del ur kollektionen.Möblera uppåt väggarna


Beundransvärda bord

Jag har sagt det tidigare och jag säger det igen, riktigt bra och genomtänkt design imponerar på mig.

Inspirerad av föremål som vaser och skålar har designern Mia Cullin tagit fram ett litet soffbord, Mono, åt Blå Station(som förövrigt har sjukt snygga möbler). Bordet har tillverkats i metall genom så kallad trycksvarvning, en metod som har begränsningar gällande tyngden på materialet som används. Gränserna för vad som är möjligt att tillverka med metoden pressades till det yttersta och resultatet är fantastiskt.

Förutom den vackra formen gömmer bordet praktisk förvaring och möjlighet till förnyelse genom den vändbara, tvåfärgade bordsskivan i glas.

Både processen och det färdiga resultatet imponerar på mig, gränsöverskridande, funktionellt och snyggt som sjutton. Jag vill ha ett i svart. Och ett i vitt. Och ett blått. Allihopa med andra ord...


Foto: Blå StationFiskelycka!

Denna galna och helt fantastiska taklampa finns bland annat att köpa på Karaktär. Är den inte helt underbar så säg?! Den nappade i alla fall jag på : )

Butik med Karaktär

Har du vägarna förbi Östermalm ska du absolut ta dig en avstickare till en av mina favorit inredningsbutiker här i Stockholm. Stället heter Karaktär och ligger på Sibyllegatan 26. Gillar du lite udda men noga utvalda ting är detta en butik för dig. Bara av att träffa en av butikens ägarinnor, goa och alltid lika glada norskan Benedikte Ugland Drougge får dig att vilja komma tillbaka.

Mer än så avslöjar jag inte... Butiken måste ses för att upplevas!


Ett litet urval av härligheter som butiken har att erbjuda. T h: Ägarinnan Benedikte tillsammans med praktikanten Mimmi.


Stockholm Furniture Fair 2010

Under 2010 års möbelmässa trängdes fantastisk design med produktnyheter, sköna kulörer och innovativa möbler. Vissa tendenser känndes tydligare än andra och att genomtänkt och hållbar design är viktigt syndes på flera håll. Att arbeta i trä och värna om hantverkstraditionen var också tydligt, liksom att strukturer tagit sig fram med stormsteg i designvärlden, överallt syndes flätat och virkat i enhetliga färger. I mässmontrarna valde flera tillverkare att presentera sitt sortiment i collageform, härligt och fullt av inspiration! Colour Me Three har valt ut lite gobitar:

String is my thing

Finns det något som gör mig lycklig så är det hyllorna från String. På möbelmässan hade den en fantastisk monter som ser precis ut som mitt framtida kontor ska göra. Jag kommer dock vara tvungen att fylla upp hyllorna med massa papper och kamerakrafs, men det gör ingenting för i en Stringhylla ser allt fantastiskt ut.Bilder av www.ekbloma.se