Fiffig förvaring

Häromdagen damp det ner lite nytt fräscht pressmaterial från IKEA i maillådan. Jag som själv älskar förvaring och möbler som har flera funktioner tyckte deras nya kontorsserie var riktigt fiffig. I det nya laptopsbordet DAVE kan man gömma både dator och sladdar och slippa se eländet de få minuter om dagen man inte behöver jobba på den. Datorn kan dessutom laddas även när höljet är stängt.Kommer i butik i April.

Sweet Paul

Jag vill tipsa om en väldigt fin och inspirerande blogg: Sweet Paul. Paul som han då heter, är född och uppvuxen i Norge men är numera bosatt i New York. Som han själv uttrycker det: "Im a 43 year old food and prop stylist who packed his Louis and moved from Oslo to New York to live and love"

Bilderna är Pauls egna från hans blogg.

ThumbnailGult är inte fult

Den gula färgen full av energi och associationer till sol och värme får ta plats i vårens inredning. Från budget till lyx finns härligt gula prylar som piggar upp hemma.Pallen Plopp från Hay, magnetiska vaser av Louise Campbell, finns bland annat på Asplund. Klappstolen Nisse från IKEA. Årets finast soffa? Dunder av Stefan Borselius för Blå Station. Golvlampan Dolly finns i gult och grönt, från Bsweden. Klassisk Stringhylla i läckert gult från Designtorget.


Lördagsgodis för ögat - Fotograf Tim Walker

Idag bjuder jag er på lördagsgodis, för ögat åtminstone. Häromdagen tittade jag nämligen in på den brittiske fotografen Tim Walkers hemsida. Otroligt vackra och fantasifulla bilder. Njut och inspireras!

Thumbnail

Rockiga badrum

Min kära favorittidning Family Living har ett superfint badrumsreportage på sin hemsida just nu. Hela reportaget känns härligt vintage och old school av Rock'n Roll. Hoppas fler fotografer följer trenden som framförallt råder i bröllopsfotobranschen just nu med tonade bilder.

Älskar mustaschen uppe på spegeln  till vänster.
Se hela reportaget på Family Living.

Veckans vara: Handsnidade träfåglar

Handsnidade och vackert målade med miljövänlig färg är de söta små träfåglarna från Wildlife Garden. Fåglarna är tillverkade i naturlig storlek och kommer i en snygg, fågelholksliknande förpackning. Dessutom följer ett litet häfte med som berättar om arten, från inredare till ornitolog? Vem vet! Kanske inget yrke för mig eftersom jag faktiskt är rädd för fåglar (speciellt duvor). Men min vill-ha känsla säger ändå att jag defenitivt tänker bli kompis med en sån här liten söt, och dessutom oflaxande, träfågel.Kosta Boda + DuoBad = Badrumsinredning

Igår bjöd Kosta Boda/Orrefors butiken på Birger Jarlsgatan på presslunch. Där presenterade glastillverkaren Kosta Boda en badrumssatsning i samarbete med småländska badrumstillverkaren DuoBad. Sedan öppningen av Kosta Boda Art Hotel förra sommaren, där hela hotellt är fyllt med deras egna konstglas, har efterfrågan varit stor gällande produkterna. Ur detta har sedan den första badrumskollektionen fötts. Förutom dekor- och konstkakel finns även gjutna handfat, med eller utan en handskulpterad fisk inuti samt en tvålskål, allt signerat av formgivaren Kjell Engman. Kosta Bodas affärschef Hasse Ljungdahl hoppas och tror att detta är början till många nya spännande möjligheter för det svenska handgjorda glaset.

Kul idé! Kanske inget som jag skulle satsa på till mitt egna badrum. Men fisken ingjuten i handfatet är ju underbart.Överst i bild, Lagoon handfat. Nedan, kakeldekor Cirrus i glas.

Thumbnail

Loppisfynd på Förkväll

Idag var Karin Myrenberg hos oss och gjorde om en byrå på rekordtid. Ca 40 min hade vi till vårt förfogande. Det slipades, borrades, målades och kopplades. Vilket ös vi hade!


Karin borrar på.


En av våra fotografer Janne spanar in slitet och det dammet. I bakgrunden kan man se en av våra kameror som jag har tagit mig frihetet att piffa med rosetter. Är man dekoratör i grunden så är man.


Så här fin man man bli en dag på jobbet.


Här ser ni slutresultatet, vi blev faktiskt inte klara i bild så ni får njuta av en en ensamtitt! Karin borrade hål för en inbyggd lampa.


Sugen? Kolla in här hur du gör för att vinna den!

Poppis Loppis

Ikväll kommer en av mina favoritkollegor Karin Myrenberg till Förkväll och pratar loppisfynd och pimpar upp en gammal byrå inköpt från Loppis. Jag hade i uppgift att leta reda på en gammal byrå, blev dock lite för kär i den jag hittade. Borde köpt hem den själv och hittat en riktig fuling istället. Se förvandlingen ikväll kl 17:00 på TV4!

Återkommer senare med Behind The Scenes-bilder!


Den här lampan är en av Lindas absoluta favoritfynd från loppis som vi passade på att ställa in i den fantastiska miljön vi hade när vi fotade vår header-bild i höstas. Vilka är era favoritfynd?

Sol+säng

Efter en veckas intensivt och roligt jobb i Åre där vi har plåtat superfina hem vill jag inget hellre än att bara ligga i en skön säng och få många härliga timmars sömn. Samtidigt väcktes vårkänslorna på riktigt uppe i fjällen där, tro det eller ej, våren kändes mycket närmre än här hemma. I smältande snö och värmande solstrålar vill jag vila upp mig i en av vårens fina solstolar (synd att jag inte har en större balkong bara).


Miljöbilden visar ett urval av Ilvas solsängar, den gula solsängen i plastrotting och den svarta i trä kommer också från Ilva. Den rosa från Åhléns.

Länge leve bambun!

Snyggt, slitstarkt och framförallt hållbart! Bambu blir allt mer populärt i inredningssammanhang. Köksinredningar, golv och nu möbler i allt större utsträckning. Valet att använda bambu var självklart för det danska företaget WE:DO:WOOD när de bestämde sig för att tillverka en ny möbelserie. Förtaget hade sedan en längre tid tillbaka använt materialet när de tillverkade kök under samma namn. Nedan ser ni ett fantastisk fint kök med just deras köksinredning.

Gällande miljö och hållbarhet finns många fördelar med bambun. Bambuarten Moso, som täcker 65 % av den samlade kinesiska bambuskogen, ( den sort som WE:DO:WOOD använder till sina möbler) har nått sina fulla växthöjd och är klar att avverkas efter 4-6 år, varefter plantan växer upp igen. Men bara under denna korta livstid har plantan lyckats recirkulera samma mängd koldioxid som en ek recirkulerar under loppet av århundraden, och innan bambun har förvandlas till en möbel har den alltså bidragit till att minska mängden koldioxid i atmosfären. Som en naturlig följd av detta kan det därför löna sig i CO2-kalkylen att frakta materialet från Asien istället för att använda nordiska träslag. Dessutom odlas den oftast utan kemikalier och bekämpningsmedel och är helt och hållet återvinningsbar. De ni! Bambu känns som framtiden. Men viktigt att lägga till är att allt som är tillverkat i bambu inte är miljövänligt. Idag är det många kriterier som ska uppfyllas för att en vara ska kunna betraktas som ekologisk. Med tanke på pandorna vars huvudföda är bambu ska denna självklart vara odlad och inte skövlad från naturen.Passande med en tapet med bambu motiv från Farrow & Ball. Tror dock inte den är gjord av bambu... Vägghyllor och stol tillverkade i bambu från WE:DO:WOOD. Stolen finns att köpa i butiken Karaktär i Stockholm. Köksbilden med de fina vägghyllorna från WE:DO:WOOD är från nummer 1/10 i Elle interiör, Av Pernille Vest & Bolette Kjær Foto Mikkel Adsbøl/Linnea Press.

Thumbnail

Pudriga toner

Måleributiken i Alvik lanserar snart en helt ny typ av väggfärg som ger en pudermatt och slät yta som jag är oerhört nyfiken på. Puders konsistens gör att du kan få väggarna helt släta med en matthet som ger kulörerna ett fantastiskt djup.
- Puder ger rummet en mjuk och elegant känsla men är förstås lite ömtålig, ungefär som en kashmirtröja för väggarna, säger Fredrik Andersson på Måleributiken. Små provmålningsburkar i 50 st utvalda Puder-kulörer utvalda av Måleributikens diplomerade färgsättare kan köpas i butiken eller på nätet för 60 kronor.
Dessutom är ju burkarna HELT underbara. Bilder från Måleributiken

Kökstankar

När jag köpte nytt köksbord och stolar förra veckan började tankarna vandra iväg till ett jättekök där jag kan ha båda iläggsskivorna i och fyra stolar på varje sida. Jag vill blanda stolar, nyinköpta vita med pappas gamla mosters pinnstolar, målade i svart... eller kanske gult? Två lampor ovanför för att riktigt förstärka det stora bordet med plats för många. Just nu fär jag nöja mig utan iläggsskiva, bara fyra stolar sammanlagt och en lampa.

Medan jag drömmer om mitt kommande kök inspireras jag av härliga kökskombinatiner av färger, former och mönster och kul tillbehör som får plats till och med i mitt nuvarande kök.


Det underbara svart-vita och gula köket är från Elle Interiör nr 1 2010, av Filippa Egnell foto Magnus Anesund. Det gröna köket kommer från Vedum, luckan Annika i olika gröna nyanser. Bilden på vita kökstillbehör är från Sköna Hem, av Per Wennberg, assJesper Hansen, foto Martin Cederblad. Den gröna stolen Hee Diing Chair kommer från Hay. Grytunderlägget är från Designtorget och sommarens snyggaste kffekanna är i plast och kommer från Rice, finns att köpa på bland annat Stockhome.  

100 % Norge

Just nu befinner jag mig i Norge, närmare bestämt i Oslo. Jag är här på ett 4-dagars besök för att plåta två hem. Dagen till ära vill jag visa ett litet urval av just norsk design. Ett land som verkligen är på frammarsch när det gäller formgivning. För första gången, efter sex framgångsrika år på London design festival, ställde 100 % Norway ut på årets möbelmässa i Stockholm. Norrmännen hade byggt upp en inspirerande monter där både etablerade och färska designers visade upp sina alster.

Tapeterna kommer från Scandinavian surface. De vackra vaserna är formgivna av Sara Skotte. Salt- och pepparkar Plus, av Anderas Engesvik för företaget Muuto, även den gula taklampan med det passande namnet Mhy är tillverkat av Andreas för Muuto. Bordet, Shuffle table, som är konstruerat på samma sätt som barnleksaker där man trär ringar på en pinne, var en av mina favoriter från årets möbelmässa. Formgivet av Mia Hamborg för &Tradition.

Thumbnail

Birdie

Välkomna alla flyttfåglar som är påväg tillbaka och börja redan inomhus. Hittade dessa underbara pippisar hos Favoritsaker. Kanske blev inspirerad av hönsen som var på besök i studion på Förkväll förra torsdagen.