Uniseason

Ljust, svalt och personligt. Det här hemmet fotat av Pia Ulin är verkligen ett "uniseason" hem. På sommaren, ljusa färger som andas svalka och renhet, på vintern, vitt och klart med detaljer i dovare färgskala. Här skulle julpyntet kunna vara så enkelt som att byta ut rosorna på bordet mot lite gran- eller enris med några av Granits fina glaskulor i.


Foto Pia Ulin

Mitt senaste inköp

Förälskelse vid första ögonkastet blev det när jag såg dessa härligheter i utskuren plywood i butiken Asplund från Ferm living. Jag köpte dom utan att tveka och glad är jag för det, speciellt när jag ställde upp dom hemma på fönsterbrädan tillsammans med tidigare inköpta djur i samma träslag. Man kan säga att jag har en liten (eller ganska stor vid det här laget) djurfarm här hemma, i trä då.

När jag pillat ut och satt ihop alla djuren blev även den tomma plywoodtavlan i sig ett konstverk. Bra köp helt enkelt!

Adventskalender

Hoppas ni har en mysig första advent kära läsare! Nu när första riktiga julkänslorna smyger sig på vill vi passa på att berätta att vi från den 1:a till den 23:e december kommer att ha en adventskalender här på bloggen. Varje dag har ni chansen att vinna en eller flera saker från företagen här nedanför, saker som både kan förgylla din egen vardag eller bli perfekta julklappar.
 

Från bokstav till konst

Nu börjar bokstäverna i inredningen bilda ord! Från inreda.com kan du nu beställa din egen konst i canvas. Beställ några visdomsord i hallen, den perfekta bröllopsgåvan eller bara för att de är fina!

Paket pyssel

Idag är det första advent, nedräkningen till julafton har börjat på riktigt och kanske julklappsinköpen med det. Såhär kan jag tänka mig att mina julklappsinslagningar kan komma att se ut. Ganska neutrala utföranden men fortfarande tydliga antydningar till jul.
Näverhjärtan från Granit, omslagspapper Ikea, papperssnören och jutesnöre från Granit, stämpel till och från, Granit, sammetsband Day home, sigill från Panduro.
Veckans vara: Raw

Raw kandelaber designad av Jens Fager för Muuto slår knockout på alla andra kandelabrar i min värld. En perfekt julljustake också.Min alldeles egna julklapp i år

Det måste bli den här underbara serien från Undergrowth. Den är så fin att jag alltid vill dricka te och äta småkakor!

Finns bl a på www.anyhow.se

Världspremiär för Housedoctor

Jag vet inte hur många gånger jag sagt att danska inredningsföretaget Housedoctor minsann borde öppna en butik i Sverige. Så plötsligt händer det... I förra veckan fick jag en pressinbjudan för öppningen av Housedoctors första flaggskeppsbutik i världen faktiskt. Ja, tydligen har inte ens danskarna en enbart Housedoctor butik.

På samma yta har även Himla fått tagit del och säljer allt från fina sängkläder till kökstextilier m.m. En lite oväntad kombination av två helt olika företag men som kändes väldigt naturlig när allt väl var på plats. Det ena gav det andra.

På plan 2 i PUB-huset hittar du denna sensation. Om jag har förstått det hela rätt så är det inredningsbutiken ROOM som franchisar shopen?! (Rätta mig gärna om jag har fel! )

Paperwork

Jag fortsätter på temat med härliga tips på hur man kan återanvända blad från tidningar eller utlästa böcker som ändå bara ligger och dammar hemma på bokhyllan.

Allt kommer från etsy.com

Naturligt bad

I nyaste nummret av Plaza Interiör som finns i butik nu har jag gjort ett badrumsreportage med naturen som inspirationskälla. Ljust, ljust trä som bas med grön färgaccent och övriga material som plåt och glas ger en naturlig känsla. Jag ångrar att jag inte köpte det otroligt fina, vägghängda förvaringsfacket från Inreda.com efter plåtningen... Måste nog klicka hem det om det finns kvar, för just i badrummet kryllar det ju av småsaker som behöver en egen plats.


Av: Anna Malmgren Foto: Erik Lefvander
Mer bilder finns i Plaza Interiör.


Sommar mitt i vintern

Denna vecka är pressvecka då vi stylister och journalister springer runt över hela stan för att se några av de största inredningsmärkena visa sina vårkollektioner. Så jag ber om ursäkt att det kanske dyker upp lite omotiverat mycket vårinspiration denna vecka. Men å andra sidan är det dystra novembervädret inte särskilt inspirerande det heller innan julen kommit igång på riktigt.

Här bjuds i alla fall på lite härliga sommarbilder från Ceannis:

Bokkonst

Black Baroque förvandlar sidor i gamla böcker till konst på väggen med otroligt vackra motiv. Jag gillar även tanken med återanvändning, använda något gammalt till att bli något nytt.


Jul på andra sätt

Det kan vara en generationsfråga eller bara en trend som går nu, men jag är iaf ganska mätt på julröda gardiner, tomtar i varje vrå och knallrosa plastgranar. Men jag vill ändå att det ska kännas jul hemma i år. Tur då att exempelvis Granits julsortiment finns!


Alla bilder från Granit.

Mera blommor

I ett tidigare inlägg om att bevara sommaren skrev jag om snittblommor. Som jag förklarade där är jag ett fan av enkla blomsterarangemang och genom Ikeas blogg hittade jag precis de här superfina, och enkla, jularrangemangen.

Floristen Karin Sandberg har gjort de två med genomskinliga vaser, hon ville testa gränserna mellan snittblomma och krukväxt och valde transparenta vaser för att visa blommorna med jord och rötter i genomskärning, vilket ger en känsla av natur och växthus. Min fovorit är den med repet i cylindervasen.   

Mykea

Har även du en gammal Billy-bokhylla som är i fint skick, men ser ut som resten av Sveriges? Då kanske Mykea är något för dig. Här säljs dekaler anpassade för de vanligaste Ikea-möblerna så som Expedit, Billy och Malm. Är du konstnärligt lagd kan du även ladda upp dina egna designer och sälja.

Bilder från www.mykea.com