Industriflört hos Bo Concept

Jag ska erkänna att danska Bo Concept inte står högst upp på listan när det gäller inredningsbutiker i min smak. Men, man ska aldrig säga aldrig. Förra veckan var jag på besök i butiken och fick syn på dessa härliga taklampor. Jag gillar självfallet industriformen men det som fick mig att till och med slå till och köpa lampan var den jadegröna färgen som jag tror kommer att passa utmärkt hemma hos mig. Så, nu är jag med taklampa eller snart, är tyvärr några veckors leveranstid.

För dig som inte gillar just jadegrönt finns lampan i fler härliga kulörer. Kolla själv.


Inspiration... från var?

Visst är det konstigt hur olika saker kan inspirera och ge ideér, från ett samanhang till ett annat. En bild, en knapp, ett samtal, en tygbit,  en mässa, en färg, en lite liten detalj på ett stort hus... eller ett barns teckning. Jarl Fernaeus har hämtat inspiration till det nya mönstret Actiongraps på den gamla servisen Arabella från sin tvååriga sons tuschpenneteckning.

Själv hämtar jag inspiration överallt och idéer ploppar upp i huvudet i tid och otid. Ibland har jag funderat på vad som skulle hända om ideérna en dag tog slut, om idétorkan var total och den kreativa pressen ett faktum. Lyckligtvis har jag inte upplevt det hittils (utom under minuterskorta perioder) och jag har svårt att tro att det någonsin kommer inträffa. Just ja, den allra största inspirationskällan av allt är mina underbara, kreativa vänner och kollegor, tack till er!

Var hämtar du inspiration? 

Kreativitet

Kreativitet kan ju utspela sig på många olika sätt. Att skulptera i blyerts är en variant. Jag föll direkt för den första bilden med bokstäverna. Hur fint som helst!

Svart vitt med träsmak

Svartvitt går alltid hem hos mig. På senare tid har också några detaljer i ljust trä smugit sig in i mitt hem, jag fullkomligt älskar Ikeas nya förvaringslådor Pränt i ljust trä med detaljer i plåt, lite fågelholks vibbar. Metervaran, också från Ikea, är en kul flört med tidens träfixering, på ett helt eget sätt, jag gillar! Skulle också gärna ha Tom Dixons fina pall och Therese Sennerholts coola tavla i min ägo.  

 
Tyg med träplankor från Ikea, kudde H&M Home, ljusstake Ikea, tavla Therese Sennerholt, pall Tom Dixon, låda Ikea.

Veckans vara: Wild at heart

Häromdagen fick jag ett oväntat paket levererat hem till min dörr. Ivrigt öppnade jag upp det. I paketet låg en tapetrulle med ett fantastiskt fint motiv. Det visade sig vara tapettillverkaren Photowall som släpper en ny kollektion tillsammans med illustratöragenturen Nu Agency. Ett väldigt annorlunda men uppskattat sätt att visa sina nyheter på!

Mitt favoritmönster ur kollektionen är skapat av Beata Boucht. Det som jag gillar allra mest med hennes motiv är den stillsamma lekfullheten.

Till varje mönster fanns en liten text som beskrev hur formgivaren tänkt när de ritat motivet. Såhär beskrev Beata det: Som liten brukade Beata vakna före sina föräldrar. Solen sken igenom mammas bleka Josef Frank gardiner och skapa stora skuggfigurer i rummet, djuren och växterna fick liv. Detta minne återfinns i hennes tapet.Rum

Danska tidningen Rum gör otroligt fina stilleben och grymt snygg layout. Det här är utdrag ur nummret som finns ute nu, dämpad färgskala, kreativt kaos och text på tvären. Inspiration!


a b c ..

Tygklädda bokstäver från Broarne
Alfabetsschabloner från Broarne
&-tecken i guld, koffert.se
små färgglada bokstäver, anyhow
svarta bokstäver, inreda.com
svarta versaler, nunc
bokstäver i återvunnet metall, CosasAtt rerew
Att inreda med bokstäver har ju blivit allt mer poppis, kan det vara 2000-talets motsvarighet till 90-talets kaffe latte-fondvägg? En inredningsdetalj man kommer se i alla fotoalbum om 20 år?
Här är i alla fall några nya favoriter!
Tygbokstäver och svarta alfabetsschabloner i brons från Broarne, små färgglada bokstäver från Anyhow, bokstäver i återvunnet metall från Cosas, svarta bokstäver från inreda.com, &-tecken i guld från Koffert och svarta versaler från Nunc.

Bedårande badkar

Under den senaste veckan har jag blivit väldigt insatt i vad badkarsvärlden har att erbjuda, har nämligen precis avslutat just ett sådant jobb för en tidning.

Men oj så mycket fina badkar det finns då! Här är några av mina absoluta favoriter:

Samtliga miljöbilder kommer från Badex, observera det högra badkaret på översta raden som är tillverkat i homogen koppar, fantastiskt fint! Skönheten allra överst i bild är tillverkat i bladguld och bladsilver, kostar också därefter...cirka 80 000 kr från Fired earth. I mitten av bilden ser ni min favorit, också den från Fired earth.

Vitaminpiller

I nummer 7 av Elle Interiör publicerades ett reportage som har etsat sig fast i min hjärna. Jag brukar bläddra fram det ibland för att få både inspiration och en energikick. Se och njut.


Av Synnevö Mork Foto Stellan Herner

Tre hattar i en hattask

Det är verkligen inte bara insidan som räknas. Tänk vad massa fult onödigt bråte så lätt kan göras till något behagligt istället att vila ögat på. Här är ett hopplock av askar som du kan gömma allt från tråkiga papper, snören till finskorna.

Veckans vara: Väggfint

Little Studio har flera alldelens fantastiska posters för både "people" och "little people". På min vägg hänger redan två fina tavlor med fågeltryck. Har på känn att det kommer bli fler.


Postersen kostar bara från ca 245 kr, ett riktigt kap!

Badrums godis

Om jag hade fått bestämma hur mitt drömbadrum skulle se ut just nu är det här kollaget inte långt ifrån. Badkaret är jag fullkomligt förälskad i, färgen, formen, tassarna, ALLT. Dessvärre kostar det därefter (runt 60 000 pix) men just nu är jag så kär att det känns värt vartenda öre!

Badkar från Fired earth, badmössa samt tvål från Glamourflage/Eleven.se, tvålpump samt flakonger från Ikea, glasskål från Åhlens, handdukar från HM home.


En annan dag på jobbet

En annan rolig del av jobbet är de gånger man får bygga scenografi till musikvideos. Då brukar man få gå lite mer bananas än när man gör inspiration till heminredning. T ex kan man bygga en fåtölj av pappkartong, ett piano i väggen och en Rubiks Kub i jätteformat. Det här var en musivideo till Anna-Maria Espinosa's "A little moonlight".
Kolla in slutresultatet här!

Porslin fin

Häromdagen var jag på studiebesök i nyöppnade danska varuhuset Illums bolighus på hamngatan i Stockholm. En gigantisk inredningsbutik med noga utvald kvalitetsdesign.

Jag blev väldigt förtjust i dessa fina knoppar gjorda i porslin av en dansk formgivare som heter Anne Black. Nu vill jag bara ha ett kök där det går att byta ut handtagen till dessa eller i alla fall en byrå som jag får applicera knopparna på.
När jag surfade in på Anne Blacks hemsida såg jag att hon även tillverkar fantastisk fina ringar gjorda i porslin, ringen som ni ser här står väldigt högt upp på min önskelista till jul (kära sambo...)

Är du i stan tycker jag absolut att du ska besöka Illums bolighus, det ligger som sagt på hamngatan nästan precis mittemot NKs huvudentrè.

Äntligen hemsida!

Ville bara meddela att min hemsida blev färdig idag. Här ser ni ett litet smakprov, kika in om ni vill på lindaahman.se. Ni vet väl att även Tessan har en?! Om inte, passa på att kolla in hennes fina.