Inspiration av en citron

Jag går ofta igång på saker och gillar att snöa in totalt i en sorts pryl. Ibland går man igång på något konstigt, totalt oväntat och ofta med ganska liten förståelse från omgivningen. "Men den är ju rostig och smutsig ju" säger de. "Ja, men visst är den fiiiin" säger jag.
Men ibland så kan man snöa in på något så vardagligt som en frukt i en skål. Och då kanske man hittar likasinnade själar som Decor8 som totalt snöade in på sina citroner i trädgården (ja, lyckosten bor i södra Kalifornien) och började göra små moodboards och väva in citrongult överallt... Hurra, jag är inte ensam!

Bilder från Decor8
Vad snöar ni in på?

Hello Industri

För alle er som längtat och trånat sedan Anna visade upp Hello Industri i bloggen i höstas kan jag nu glädja er med att de numera har en finfin återförsäljare i Nunc.

Möbelveckan kallar!

Snart är det dags för Stockholm Furniturefair och Northen Light Fair år 2011!Mässan pågår från den 8-12 februari. Söndagseftermiddagen har jag, Tessan och Linda ägnat åt att gå igenom happenings och events i samband med mässan och nu är planerna spikade och vi är taggade till tänderna.  

Mässan fyller 60 år i år och bjuder på en jubileumsutställning med de främsta svenska möbelklassikerna från de senaste 60 åren, spännande! Jan Rundgren har sammanställt utställningen Home Sweet Home som presenterar fyra aktuella trender inom inredning: Industrial vintage, Nordic nature, Room of romance och Colour competition. Sen finns som vanligt också bland annat Greenhouse, platsen för fristående formgivare och designskolor. Förutom allt spännande på mässan ska vi bland annat besöka Lammhults, Gulleds, NK Inrednings och Designtorgets fester och events. Vi längtar!Jens Fager står för utformningen av årets Greenhouse, Inspirationen til årets tema har han hämtat från cirkusens värld. Jag gillar Jens design, det här blir spännande!


Pastellpalett

Jag är svag för pasteller, inte konstigt att jag föll för detta fina jobb fotat av norska fotografen Trine Thorsen. Färgvalen i svala pasteller tillsammans med de ljusa trät får mig att tänka på våren och sommaren. Jag vill ha vår nu!

Bordsbekymmer

I veckan tog jag äntligen fram min nya symaskin för att provköra. Tyvärr har jag inget annat tillräckligt stort bord än köksbordet att hålla till på, och det är jag rädd om och vill helst inte repa med nån tygsax, nål eller  annat som kan komma till användning när kreativiteten flödar. Nej, ett pysselbord behöver jag. Helst benbockar och en bordsskiva i ljust trä som gärna får slitas i takt med projekten. Ungefär som det här bordet ur nyaste numret av danska RUM, en härligt kreativ plats där jag kan anteckna mått, centimetrar och ideér direkt på bordet om jag så vill.  På tråden

Precis när bokstavstrenden börjar blekna kontrar inredningsföretaget Dixie med de här träffande orden i ståltråd. Lite rost och ett par rejäla spikar att fästa det med på väggen skulle vara pricken över i.  


Glasklart

Till vår fotografering vi gjorde i december valde vi också att göra varsitt tema. Mitt var klarglas. Tillsammans med allt det gnistrande vita så tycker jag att glas gör sig som bäst.

Veckans vara: Hoppande optimister

De otroligt söta såkallade Hoptimisterna producerades för första gången 1968 - 1974 men har sedan dess varit sällsynta. Nu har det dock blivit ändring på det, produktionen är i full gång igen och Hoptimisterna hoppar återigen fram inom inredningsvärlden! De kan bl.a köpas på Svenssons i Lammhult för ca 1 045 kr/st. De finns i flera olika färger och utföranden, mina personliga favoriter är dessa i rökt ek.

Nu blommar det. Igen.

I december skrev jag om de fina julblomsterarrangemangen från Ikeas blogg Livet hemma. Nu har de publicerat mer fantastiska blomsterbilder med lite vårigare känsla. Udda knoppar, kvistar och blomster i olika vaser, skålar och koppar blir fina stilleben som får mej att längta efter vår!

Elakform

Världsbäst namn, världstrevlig kille i montern och världsfina lampor. Ibland hittar man inte mycket bättre på Formex.

Jo, stolar gjorde han också. Och hade en fin filosofi.

 

ELAKFORM mynnar från en önskan och en dröm om att få dela med sig av sitt skapande. Företagets tillkomst är sprunget ur en passion och en kärlek till just detta skapande.

Idén är att jobba med möbler som ligger i gränslandet mellan konst och design – för att skapa en känsla samt väcka en nyfikenhet hos brukaren.

Möblerna har inte enbart en brukande funktion, utan skall även framkalla sinnesintryck – både känslomässiga och tankemässiga.

Tanken är att bygga en historia och ett mervärde kring produkten.

ELAKFORM skapar karaktärsrika och skulpturala möbler. Detta sker med en lekfullhet och en experimentell inställning där det viktigaste är det visuella möte som uppstår mellan brukaren och artefakten.Painting the past

Holländska färgtillverkaren Painting the past ställde ut på årets Formexmässa med kulörer i matta, sobra och vilsamma utföranden, ännu härligare blev det med den fina målarburken som färgen levereras i. Tummen upp för företag som tänker på helheten, klart att inte bara färgen ska vara tilltalande utan även förpackningen.

Kök - fantasi och verklighet

Jag drömmer om ett stort kök. Ett kök med stora arbetsytor, praktisk förvaring och en matplats för många. Ett lättarbetat kök som inte bara är funktionellt utan också speglar vem/vilka jag/vi är. För det är där jag tänker mej att vi kommer umgås, där i det stora köket i det fina huset med vänner och familj, ofta och mycket. Exakt hur det här fantastiska köket ska se ut vet jag inte riktigt men jag anar det i periferin och samlar tankar och idéer sålänge. Eftersom beslutet ligger på framtiden kan jag suga på karamellen ett tag till och drömma om grytor, porslin och köksredskap som står på öppna hyllplan i ett kretivt men välordnat kaos, läckra industrilampor som fungerar som arbetsbelysning och en klassisk virrvarrbänkskiva.

Medan jag drömmer inreder jag åt andra. Förra veckan byggde och inredde vi nya kök på Ikea och jag gick totalt in i en påhittad familjs boendesituation och levde mig in i allt från funktionella funderingar som var kastruller, glas och porslin bör vara placerade för att optimera arbetet i köket till val av möbler, lampor och textilier. Till och med ett familjeporträtt på den påhittade familjen fick en hedersplats på skänken bredvid matbordet. Jag älskar mitt jobb.Jag säger ja tack till den här härliga matplatsen av duktiga Marie Wärme fotad av Karl Andersson. Finns med i senaste nummret av Sköna Hem.

DIY - urtjusig klocka

På tidigare begäran från er tjusiga läsare har jag rotat fram ett hederligt DIY-projekt som publicerats i Family Living. På Clas Ohlson säljer de urverk som man kan fästa på i princip vad som helst. Kostar ungefär 29 kr och till det köper man visare, antingen gamla krusidull eller något modernare. Jag valde att göra ett av mina gamla vykort. Kalasbra!

Formex åt folket!

Formex pågår fortfarande för fullt för press och framför allt inköpare. För resterande av er bjuder ColourMeThree på något så ovanligt och tjusigt som ett bildspel på allt vi fastnade för under dagen.
Hittar du någon favorit?

Ljust trä tillsammans med vitt

Efter en hysterisk färgkavalkad tillsammans med plast och bling bling på årets Formexmässa vill jag ändå återigen vila ögonen på något mer lättsamt monokromt. Det är otroligt  vackert och harmoniskt med det ljusa trät tillsammans med bara vitt. Den här härliga installationen är plåtad av norska fotografen Trine Thorsen, vem stylisten är vet jag tyvärr inte. Fint är vad det är och som jag har nämnt tidigare, träkulor is the shit!