Back in business

Man skulle nästan kunna tro att hela Colour Me Three blev strandsatta på Ornö efter helgens äventyr i skärgården med tanke på de totalt uteblivna inläggen den här veckan. Så är inte fallet, däremot är vi alla återigen nergrävda i massa roligt arbete. Tessan och Linda jobbar tillsammans med scenografin till ett nytt tv-program och själv inreder jag rum med fokus på compactliving på Ikea. Det här fina hemmet fotat av Ditte Isager har inte compactliving som fokus och vad bilderna visar, inte ens några speciellt fiffiga eller funktionella lösningar. Men det har lugn, harmoni och massor av yta. En somrig fristad.
Skepp o´hoj!

I helgen drar hela Colour Me Three ut i Stockholms skärgård för välbehövliga lata dagar i (förhoppningsvis) solen. Precis vid strandkanten på ön Ornö ligger den här fina sjöboden som Linda varit med och omvandlat till gäststuga. Här hänger vi i helgen, hejdå fastlandet, hej skärgården!

 

Reportage om sjöboden publicerat i Sköna Hem, sommaren 2009. Av Linda Åhman, foto Pernilla Hed.

Ofärg

Jag inspiraeras, imponeras och blir otroligt glad när jag hälsar på i färgsprakande hem där galna mönster och knalliga färger tar för sig och blandas högt och lågt. Men hur jag än vänder och vrider på det kommer jag fram till samma slutsats; i mitt hem trivs jag bäst när färg inte existerar i för stora mängder, där färgskalan återhållsamt går i svart, grått och vitt. Istället är jag en sucker för material; trä, plåt, textilier, stickat... Vid enstaka tillfällen gör någon färg en snabbvisit men ofta försvinner den bort lika snabbt igen. Kanske är det dags för smutsgult att gästspela ett tag? Eller?Fint hem i "ofärg". Bilder via Trendland


 

Bistrokök på Östermalm

I senaste numret av Sköna Hem fastnade jag för reportaget från den här sekelskiftslägenheten mitt på Östermalm i Stockholm. Köket med helkaklade väggar och skön bistrokänsla fick mitt hjärta att slå några slag extra. Det cleant vita har mixats upp med röda accenter och visst är Lilla Åland-stolen i ljusblått ett skönt break mot den i övrigt välmatchade inredningen i köket?Av Charlotte Pettersson, foto Pernilla Hed. 

 

Veckan vara: Utensilo

Högt, högt upp på min önskelista står snygga förvaringstavlan Utensilo som designades av Dorothee Becker redan år 1969. Plasttavlan sålde i tusental under 70-talets första år för att sedan i samband med oljekrisen helt upphöra i produktion. Konsumenterna ville ha möbler i trä istället för plats. 2001 satte Vitra Utensilo i produktion i gen och som Dan Gordan skriver i Skön Hem:

"Plasten har på senare år blivit mer rumsren. Det ekologiska hållbara samhället är inte längre synonymt med trä, bomull och andra "naturmaterial". Kanske stavas framtiden: plast? "

Jag vill ha en vit tack.

Matkonst

Kan morötter och äggskal vara konst? Kan några salladsblad ett stekt ägg och lite bränt smörpapper svara för en av de finaste bilder jag sett på länge, alla kategorier? Tydligen. Med duktiga fotografen Ditte Isager bakom kameran är allt möjligt och bilderna här nedanför är solklara exempel på att det enkla oftast är det vackraste. Jag vill genast åka hem till mina föräldrar och rycka upp spröda, jordiga små morötter ur trädgårdslandet. Härliga sommar!  Bilder från ditteisager.dk.

Zeros Fisherman

Såhär mitt i sommarhärligheten när jag inte vill annat än tillbringa dagarna vid havet kan jag inte låta bli annat än att le åt Zeros fina Fisherman lampor formgivna av Mattias Ståhlbom. Tillverkade av produktens ursprungliga glas vars funktion var att få fisknäten att flyta. Säljs som både taklampa samt golvlampa.

Får gärna följa med ut till lilla sommarstugan!

Ny look åt loppisfynd

Såhär i sommartider när dagarna är ljusa och långa blir min fixarlust större än någonsin. i senaste numret av Plaza Interiör visar Annaleena (med bloggen Annaleenas Hem) ett kul DIY-tips som enkelt sätter ny prägel på gamla möbler. Jag älskar det uppdaterade gamla, färgerna och det grafiska mönstret. Måste genast ge mej på de alltför många loppisfyndade stolarna i källarförådet.
Nytt & färgstarkt


Många förvaringslösningar för små uttrymmen har en utformning för ett specifikt ändamål - nya GRID från Designtorget från designgruppen NOTE är precis tvärtom. En förvaring som inte har någon särskild funktion men som går att använda till mycket. Häng galgar i den, stoppa in halsduken och handskarna, lägg hatten ovanpå.
CM3 like!

Ibland tar det ro

Ibland tar det roliga slut, Cosas stänger sin webb-butik och byter inriktning - trist i längden men passa på och sno åt dig dina favvisar med 70 % rabatt och fri frakt!
 

Diamanter für alle!

En väldigt vanlig glödlampa i en väldigt ovanlig form, danska FRAMA har nyligen tagit in dem. Här hos oss finns den t ex på DesignTorget. Gillar ni danskt och fint bör ni definitivt besöka deras hemsida.