Sommarpalett

Nakna hudtoner där svagt rosa blandas med hudfärgat och tacksamt matchas med trärent ställs mot en gråskala som drar mot både vitt och brunt i mina färgstilleben som finns med i senaste numret av Plaza Interiör (nr 7, 2001). I den grå bilden är gamla svartvita fotografier grunden i färgpaletten. I tidningen finns också ett kollage som presenterar den blå färgen som tar steget från trendfärg till en given basfärg.  Av Anna Malmgren, foto Rostam Zandi.  


Inspiration

Upp och ner, igen och igen, stora drömmar, långrandigt (fast egentligen inte alls), datum och planer och här och där små roliga avbrott som förgyller vardagen extra mycket. En bild säger oftast mer än tusen ord. Just nu inspireras jag av de här enkla och härliga bilderna från Lotta Agatons blogg.
Och vinnaren är...

Grattis Johanna Eklöf till den fina olivoljeflaskan värd 599 kr från Gåshaga Gourmet.

Rätta svarat var år 2010. Alla ni som var med och tävla svarade rätt, tyvärr var det bara en som kunde vinna flaskan genom lottning.


Veckans vara: förgyllda bestick

Veckans vara kommer tidigt denna vecka och är dessa helt underbara förgyllda bestick från Seletti. Kommer i 6-pack med.  We like!


2000 kr på Nuncinredning

Fina fonter

I senste numret av danska tidningen RUM fastnade min blick på den här bilden. Det är företaget e-types tillfälliga butikslokal på Vesterbrogade i Köpenhamn. Företaget är specialiserade på fonter och visuella identiteter, och det syns, eller hur? Jag blir imponerad och glad när ett företag tänker hela vägen och på ett sånt här genomtänkt och genomgående sätt presenterar och sitt sortiment och varumärke.

Har du vägarna förbi Köpenhamn i sommar så tror jag med största säkerhet att butiken är väl värd ett besök.Trendiga samlingar

Häromveckan pratade vi om samlingar på jobbet. Det visade sig att nästan alla samlade på något, någon hade en gedigen samling flaskor i färgat glas, en annan retrotyger och en tredje knappar från årtionden tillbaka. Själv satt jag för en gångs skull tyst, jag samlar inte på något alls. Tråkigt. Så nu när samlingar av alla dess slag dessutom är något av det hetaste som kan finnas i ett hem känner jag genast att jag också vill. Undrar bara på vad jag ska samla...Fina bilder på små samlingar, bilder via ditteisager.com.


Vinn förstklassig olivolja - Tävlingen är avslutad!

Colour Me Three lottar nu ut en 75 cl olivolja till ett värde av 599 kr tillsammans med delikatessföretaget Gåshaga Gourmet ur den mycket omtalade och exklusiva olivoljeserien Château d’Estoublon som nyligen lanserats i Sverige.

Fantastiskt fina förpackningar som mer liknar en exklusiv parfymflaska. Men det är inte bara utsidan vi föll för, även smaken är ljuvlig. Château d’Estoublon är en handplockad, ekologisk, kallpressad jungfruolja. Varken tillsatser eller raffinering används i den helt mekaniska processen.

Allt du behöver göra för att delta är att gå in på Gåshaga Gourmets hemsida och luska fram vilket år företaget startade? Svaret skickar du till: colourmethree@gmail.com. Tävlingen pågår till och med söndag den 19/6. Vinnaren utses med hjälp av lottning. OBS. Svar som lämnas i kommentarfältet nedan blir ogiltigförklarade. Du får endast vara med och tävla en gång.
Lycka till!
Oljan säljas hos utvalda kunder som t ex NK Saluhall, M. Seger Eftr., Firren, Cajsa Warg, Gertrude, B.A.R. och Lux.

Orrefors by Karl Lagerfeld

Nu har äntligen det omtalade samarbetet av en kristallkollektion mellan Orrefors och den mångfasetterade kreatören Karl Lagerfeld lanserats.

Orrefors beskriver samarbetet som: Väl medveten om Orrefors konsthantverkskunnande, som kan jämföras med modevärldens haut couture, har Karl Lagerfeld skapat en kollektion helt i sin egen stil: strikt, subtilt och funktionellt. Först ut i serien är champagneglas och champagneskålar, vin- vatten- och likörglas. I klarglas, svart eller mjölkvitt glas, ibland graverade med KL-monogrammet, genomsyras serien av Karl Lagerfelds tro på ultrarena linjer. Kreatörens välkända sinne för praktiska detaljer kommer fram i glasunderläggen med monogram som hindrar varje tillstymmelse till droppe från att leta sig ner till den kritvita duken.

Glasen kommer att visas på NK glas, porslin och kök från 10 juni och två veckor framåt, och kommer sedan att säljas exklusivt på NK från 1 september.

Kvällsinspiration

Ibland behövs så lite för att inspirera så mycket. Fint foto av Kari Herer via Decor 8.

Fiffigt flexibelt

Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Linda Åhman, min Colour Me Three-kollega och nära vän, är en av de bästa stylister jag vet. I senaste numret av Sköna Hem har hon gjort 4 sidor med temat flexibla möbler. Ihopfällbara, på hjul, stapelbara, helt enkelt möbler med en extra fiffig funktion. Jag älskar stylingen där lika och olika går hand i hand med de skarpa väggfärgerna, snyggt jobbat Linda!

Styling: Linda Åhman Foto: Karl Anderson


Sommarnjutning

En härligt, sval sommaroas med utsikt över takåsarna? Ja tack. I stylisten Lotta Agatons portfolio hittade jag de här fina bilderna, stilren enkelhet. Som alltid när Lotta är i farten.Grå glädje

I sensaste nummret av Plaza Interiör har stylisten Louise Svenssons stylat ett fantastiskt fint reportage. Efter en kik in på hennes hemsida hittade jag mer ögongodis, här fina bilder i gråskala.


Foto Jonny Lindh

The City is Listening

Fredagsinspirationen blir idag i videoform! Och nej, det är inte Colour Me Three som ska ge sig på att videoblogga som resten av modevärlden. För ett tag sedan gjorde jag en jätterolig musikvideo med massa scenografi och props för superbandet Frantic Sunday.
Nu har den äntligen släppts officiellt - så kolla in här!