Sätt färg på julgranen

Jag fortsätter på Annas jultema. Hur fina är inte dessa julkulor från Pantone då?! Eftersom jag är överförtjust i just färgskalor, färgkartor och färgkoder av alla dess slag måste jag ju nästan slå till. På inreda.com hittar ni dom.


På tal om jul

Hoppas ni har en trevlig första advent! Som kontrast mot den röda julen i förra inlägget kommer här lite mer julinspiration, fast i "ofärg".


Bilder via scandinaviandeco.com. Vänstra bilden, foto Daniella Witte och högra bilden från Bodie & Fou.

Julfint

Mindre än en månad kvar till jul! På måndag återvänder jag till ett juligt Ikea varuhus efter två veckors jobb på Plaza Interiör. Passar på att få upp inspirationen och julstämningen med den här fina bilden från Ikeas blogg Livet Hemma, klassiskt rött i fin kontrast mot den industriella bakgrunden. Förresten måste jag nog ut och hugga mig en gren till juldeorationerna.


Bild från Livet hemma.


Sprattel

Finfina sprattelgubbar i trä, formgivna av Victoria Ladefoged. Finns bl.a. på R.O.O.M för 595 kr/st. Julklapp? Ja tack!

Svart konst


Fina bilder från VT Wonen, via April and May. Styling av Marianne Luning, foto Marc van Praag och Sunna Bijl.
Äggkopps eufori

Igår anlände äntligen mina fina äggkoppar som jag beställt från Ferm living. Glad är jag. Och ännu gladare var jag imorse när jag fick inviga äggkopparna tillsammans med bästa Anna. Morgonstund har guld i mund.

Tidning times two

Jag svimmar lite lätt av lycka varje gång jag slår upp ett nummer av danska tidningen RUM. Fantastiska reportage i kombination med grymt snygg layout, well done.


Bild från ett reportage ur nyaste numret av danska RUM.

En annan eloge vill jag ge till Elin Kling och hennes magasin Style By. Jag köper inte ofta svenska modemagasin men något med omslaget på ett nummer av tidningen fick mej att slå till. Mode och inredning går ofta hand i hand och att läsa modemagasin för att inspireras i jobbet är näst intill ett måste. Här känner jag det seriösa arbetet bakom en tidning som levererar. Heja!Japan vs Norden

Japan är hett. Inre lugn och harmoni, enkelhet, långsamma tillverkningsprocesser, naturliga material... År 2012 möter vår nordiska design japanska influenser och blir inspirationen för årets färgskalor och materialval. Som Linda tidigare skrev är papper materialet nummer ett. Underbart tycker jag, ett naturligt, billigt och innovativt material som jag tror kommer utmana och tänja på gränser inom design och formgivning. Andra gedigna material som gjutjärn, formslipat glas, porslin och rent trä kommer också att synas flitigt år 2012. Jag tror bestämt att en inspirationsresa till det fantastiskt härliga spaet Yasuragi på Hasseludden i Stockholm vore på sin plats. Där är den inre harmonin så påtaglig att till och med jag varvar ner. Och det är inte illa. Det måste vara den underbara enkelheten som gör det.


Bild från Yasuragi.Studio Juju

Pastell i kombination med ljust trä. Me like. Så fint gjort av Studio Juju.


Ps...

Du missar väl inte att köpa numret av Plaza Interiör som finns i butik nu? Fina hem, spännande intervjuer, barnrum och höstens hetaste lampor är bara några av sakerna du kan inspireras av. För min del börjar nu två veckors jobb på Plaza igen, ser med spänning fram emot Stockholm Fashion Week som pågår 21-24 november, håll utkik för uppdatering om det!Tina igen...

Ännu en fantastisk styling signerad Tina Hellberg för Elle Interiör. Fotot står Magnus Anesund för.

Älskade träkula

Åh vad jag inte kan få nog av träkulor. Syns överallt nuförtiden men vad gör det. Dom är ju alldeles alldeles underbara.

Bild till vänster, styling Tina Hellberg Foto: Magnus Anesund. Höger bild, styling Cia Wedin Foto: Johan Selèn


Dagens bild

Gillar den här bilden skarpt! Fantastiskt komponerat och en behaglig färgskala. Stylisten är ingen mindre än duktiga Tina Hellberg.

Going to Asia

I sex veckor framåt kommer jag befinna mig i Asien för att scenografera ett nytt tv-program. Jag och Wifi ska göra mitt yttersta för att sprida lite inspiration även från det här hörnet av världen. Så länge håller Linda och Anna ställningarna hemma!

Hel(l) yes!

Lotta Agatons blogg hittade jag bilder på det supercoola glashuset Hel Yes av Ville Hara och Linda Bergroth. Snacka om att leva som ett med naturen. Vackert!


Bilder via Lotta Agatons blogg.