Kontoret!

Linda bjöd ju tidigare på en sneek peak från vårt frilanskontor på Södermalm. Ikväll blir det invigning av hela kontoret tillsammans med alla våra kollegor med champagne och macroner. För alla våra kära bloggläsare som inte kan delta bjuder vi istället på ett stort inspirationskollage från vårt rum.

Bilder ekbloma

På tapeten

Insekter kryper in både här och var i våra hem. Vi hittar dem på tavlor, kuddar, som figurer och på tapeter. Jag har tidigare skrivit om tapettillverkaren Your Wallpaper och efter en kik in på deras hemsida hittade jag de här krypen i tryck. Insekter på tapeter, ja tack!Dusty Deco

Ni har väl inte missat att en "ny" butik öppnat i stan (Stockholm). Dusty Deco var namnet och här samsas en hel värld av härligheter i sann vintage-anda. Gå in och spana nuuu!

Turkos måndag

De här bilderna får inleda denna vecka, ett härligt gammalt franskt skåp som hamnade hos svenska Anna-Malin som regelbundet skriver hos den amerikanska bloggerskan Decor8 som numera bor i norra Tyskland. Och så sprang jag över bilderna igen och cirkeln är sluten? Återanvändning på nytt sätt kan man säga!

Bilder från Decor8.

Ugglor i mossen

Duktiga Helen Musselwhite gör handgjorda, färgglada collage och skulpturer i papper. Jag fastnade genast för hennes ugglemotiv. Motivet längst ner till vänster säljs dessutom på Ikea för bara 99 kr!Inspiration!

Efter Lindas senaste inlägg om vitt, svart och ljust trä lägger jag ut ett kollage av bilder i samma färgskala hämtade från bloggen Love Nordic. Mitt vardagsrum genomgår just nu en lite förvandling och jag inspireras av de här bilderna som har influenser av vad som komma skall här hemma.

Modernt hantverk

För ett par veckor sedan byggde jag upp en miljö till en plåtning i färgerna vitt, svart och ljust trä. Jag blev väldigt förtjust i kombination och sedan dess dras mitt öga till allt som går i den linjen. I senaste numret av danska RUM fanns ett helt uppslag med prylar i just denna kombo. Det ljusa trät tillsammans med det svarta gör att sakerna lyfts fram på ett mer modernare och nyskapande sätt. Me like a lot!

Uppslag från danska RUM, svarvade ljusstakar i furu från Cosas.se. Spel samt armband från Aarikka.

Fredagsnytt!

Alldeles nyss släppte ILVA sin nya katalog, där fanns mycket fina nyheter att botanisera bland. Så hämta en kaffekopp, slå upp benen på stolen bredvid dig och bläddra i katalogen här och känn vad härligt att det är fredag och strålande vårsol ute.


Inspiration från en person

Just nu omges jag av en hel hög med kreativa människor från hela Sverige. Vi håller på att bygga upp världens nyaste Ikeavaruhus. Jag slås gång på gång av tanken på hur oerhört bra det kan blir och hur häftiga resultaten blir om man inspireras av och inspirerar andra. Vissa personer hämtar jag extra mycket inspiration ifrån. Oftast är det från personer som precis som jag själv älskar att bygga upp bilder, mål och visioner om miljöer och inredningar och sedan anstränga sig till det yttersta för att allt ska vara precis så bra och perfekt som det såg ut i tanken. Personer som känner så starkt för sitt uppdrag att man inte ger sig och personer som älskar det de gör. Tack alla ni i min vardag som ger mej den inspirationen!

Det finns också personer som jag överhuvudtaget inte känner eller aldrig ens har träffat som inspirerar mig gång på gång genom färdiga resultat och bilder. Jag älskar att inspireras!


Bilderna ovanför är en blandning av bilder från personer jag känner och sådana jag aldrig träffat. Personer som ofta inspirerar mig. De två översta bilderna är stylade av Linda Åhman, foto Karl Andersson (den vänstra) och Madelene Söder (den högra), den mittersta av Lotta Agaton (fotograf?) och den understa av Marie Wärme, foto Karl Andersson.

 

Bronsåldern

Jag vet inte riktigt vad jag tycker om den rådande mässing/koppar trenden. Det är ett vackert material och till skillnad från typ guld känns koppar mer rustikt och gediget. Hittade dessa fina bestick från Anthropologie i koppar och visst föll jag för dom men jag har svårt att tro att de skulle få följa med mig hem till besticklådan. Men man ska aldrig säga aldrig...

Industriellt hos IKEA

IKEA skickade ut några väldigt fina pressbilder på sina produkter häromveckan som presenterade en mer rå och industriell aproach. Och när Sveriges största möbelföretag hakat på en trend, då vet man att den verkligen fått fäste, eller hur? Det hela fick mig att börja fundera. Efter latteväggar och shabby chic, kommer vi se tillbaka på industritrenden på samma sätt?

Hemma hos...

... duktiga stylisten Susanna Vento som Tessan skrev om i ett tidigare inlägg här på bloggen. Hos Lotta Agaton hittade jag bilderna som fotats av Petra Bindel och publicerats i Dwell. Mycket fint!Lördagsgodis i vita toner


De två översta bilderna samt den understa till höger fotograferade av Trine Thorsen, stylist okänd?! Understa bilden till vänster styling Lotta Agaton, fotograf okänd?!


Japan

Idag uppmanas bloggvärlden till tystnad för att istället sända tankar till Japan. Vi publicerar därför inget vanligt inlägg utan vill istället berätta att vi skänker varsin arbetstimme i pengar till Röda Korset och hoppas att fler gör detsamma.  

Frantic Sunday

I helgen spelade vi in Frantic Sunday's nya musikvideo. Jag scenograferade fyra rum där vi smällde dunkuddar, sköt sönder konfettiballonger, kastade ganska mycket burkar på en stackars trummis, klädde in ett rum helt i folie och använde upp alldeles för mycket färg på att måla tv-apparater. En ganska vanlig musikvideo helt enkelt.
 
Vill ni se fler bilder från inspelningen kan ni kika in här.