Workshop med Lotta i höst?

Inom vårt yrke blir man aldrig fullärd och det gäller att hänga med i trendsvängarna. Beckmans Akademi presenterar i höst nya kursledare för både workshops och kurser.  Vad sägs om att snacka inredning med Lotta Agaton i höst? Eller formgivning med Anna Kraitz? Eller textiler med Magnus Flobecker?
Kurserna är nischade och riktar sig i första hand till de som har erfarenhet i yrket, som vill utvecklas vidare eller som vill inspireras. Hur fantastiskt kul skulle vi inte ha om man hade några lax över i fickan?

Syren nostalgi

Doften av syren är svårslagen i dessa blomstertider. Hela min kropp fylls med härliga minnen av lyckorus från skolavslutningen som liten. En hel sommar av ledighet som låg framför en. Nostalgi!

Tips för garderoben

Förvaring av kläder och prylar är alltid ett problem. Öppen förvaring? Stängd? Här hittade jag lite olika fina lösningar för garderoben där hemma, så även om du inte har en Walk In Closet á la Carrie Bradshaw så behöver man inte stänga in allt för det.

Min favorit är den gula rokoklisten för klackskor.

Bilder från Living etcPressvecka

Jag och Linda har sprungit runt på massa pressvisningar under veckan som varit. Linum hade en väldigt fin utställning där varje ny kollektion presenterades som ett jättestort liggande moodboard. Fint!

Surrealistiskt styling

Min grymt duktiga vän och kollega Sara Sjögren har gjort ett helt fantastiskt galet jobb för den nystartade tidningen Nya Rum. Så roliga och inspirerande lösningar och bäst av allt, väldigt nyskapande!

Button i sommarskrud

Mitabs pall Button i design av Form Us With Love har på bara några år blivit något av en ikon för miljömedveten design. Den geniala designen gör att pallen enkelt kan kläs med spillbitar som blivit över. Nu lanseras Button i helsvensk klädsel med blommiga kvalitetstyger från olika tidsepoker i design av Dagmar Lodén, Lisa Bengtsson och Josef Frank. Tygbitarna har donerats av Jobs Handtryck, Mairo och Svenskt Tenn, som fått varsin pall uppklädd i ett unikt lapptäcksmönster som hålls ihop av den stora knappen i mitten. Ingen pall kommer att bli den andra lik, me like!

 

Jag älskar mitt jobb....

...och jag älskar att jag älskar mitt jobb.


Översta vänstra bilden och understa högra från Lotta Agatons blogg. De andra två av Therese Sennerholt.


 

Rått & ljuvt

Blanda ljuva pasteller med råa material och ni har fredagens inspiration i ett nötskal!

Bild från Decor8

Natur

Ad. natur är namnet på Alcros färgkollektion som duktiga Lotta Agaton har stylat miljöbilderna till,  Magnus Mårding är fotografen. Vilsamt vackert i mjölkig färgskala där olika vita nyanser samsas med beige och hudfärgat. Lottas styling utstrålar verkligen enkelhet, snyggt!  


Bilder från Lotta Agatons blogg.


Ateljèdröm

Oj så fantastiskt! Vilket ljus, vilka härliga lösningar, vilken dröm! Se mer av denna ljuvliga våning i senaste numret av Elle interiör. Stylingen står Nanna Lagerman för och fotograf är Philip Karlberg. Fler objekt liknande detta, snälla!


Blommor och betong

Jag är nyss hemkommen från en underbar semester i New York, laddad med ny energi och inspirerad av en fantastisk stad! Innan jag åkte hade jag en bild av New York som betongstaden delux, staden där skyskraporna tog över och gjorde att gatorna ständigt badade i skugga. Men överallt, mitt bland skyskrapor och skugga, fanns gröna träd, växter och blommor, en otroligt vacker kontrast mot de hårda byggnaderna. Hos Emmas designblogg hittade jag de här bilderna, publicerade i Norska Elle Decoration, där betongen möter blommor och gröna kvistar. Tejpvarianten kanske kan vara något för mej, jag som hatar svulstiga blomsterarrangemang, den lägger jag på minnet!


Styling Tara Ballantyne och foto Trine Thorsen.

Ljuv romantik

Det här hemmet fångade min blick, ljuvt pastell blandat med smågalet kitsch!


Bilder från
Decor8

Modul-kul

Under möblemässan i Milano såg vi mycket av modulkombinationer i all världens formationer och färger. Den här snygga modulkombinationen står det italienska märket Pianca för som jag för övrigt aldrig hade hört talas om innan vi steg in i deras fantastiska monter på mässan. Jag vet tyvärr inte alls om det finns någon svensk återförsäljare, är det någon som vet får ni mer än gärna hojta till!
Lisa Bengtsson slår till igen

Imorse var jag och Linda på pressvisningen av Lisa Bengtssons nya mönster "Tillsammans" som hon tagit fram under sin mammaledighet med sina två tvillingpojkar som också var inspirationen till mönstret. Vid första anblicken ser man ett medaljongmönster men om man kikar närmre ser man tolv stycken olika personligheter av samma tax. Mönstret kommer finnas i tapet, affischer, tyger och kuddar. Köpställen och priser dyker snart upp hos Lisa.

Stylat har vår duktiga stylistkollega Sara gjort.


Inred ute

När snön fortfarande låg kvar på marken och våren kändes långt borta gjorde jag och fotograf Erik Lefvander ett reportage om utemöbler åt Plaza Interiör. Studioväggen fick agera fond och vi valde att visa stolar, pallar, planteringsbord och schyssta detaljer i en industriell och rå miljö istället för i en blomstrande sommarträdgård. Steget före är det som gäller i tidningsbranchen, nu när sommaren är på ingång planerar jag jobb till hösten. 


Av Anna Malmgren, foto Erik Lefvander.
Se hela reportaget i det nummer av Plaza Interiör som finns i butik nu.