Tävlingen är avslutad

I natt kl 23.59 avgörs det men än är det inte försent, glöm inte att tävla om ett presentkort värt
2 500 kr från Svenssons i Lammhult. I dagarna tre firar nämligen Colour Me Three sin födelsedag. Hurra hurra hurra! Detta firar vi med pompa och ståt tillsammans med Svenssons i Lammhult. Vi vill nämligen ge våra kära och trogna läsare något alldeles extra en dag som denna som tack för att ni läser våran blogg och följer med oss på allt vad vi tar för oss. Vi fortsätter år 2 minst lika starkt med. bl.a direktrapporter från den stora möbelmässan i Milano, fler egna inspirationsplåtningar och självklart en hel drös med härligheter.

För att tävla om ett presentkort värt 2 500 kr från Svenssons i Lammhult vill vi veta vilken specifik produkt som du skulle köpa från Svenssons i Lammhult och varför? Gå in på deras hemsida och botanisera i en värld full av härligheter. Motivera sedan svaret med mellan 20-30 ord i kommentarsfältet nedan. Tävlingen pågår fram till onsdag den 2 mars kl. 23.59. Vinnaren utses av Colour Me Three där vi väljer ut de 3 bästa motiveringarna och drar sedan lott mellan dessa. Lycka till!

När trädknoppar inte brister

Här är den sista inspirationsbilden från vår vinterfotografering. Nu får vintern gärna lämna oss och träd och blommor få riktiga knoppar!

Krokar från bl.a. Muuto och ROOM, halsband från Designtorget.

Vilda materialblandningar

Stolen Vilda från Gemla fick mig att dras in i deras monter när jag såg den på Stockholm Furniture Fair. Mixen med de två gedigna materialen trä och skinn utstrålar kvalitè och en stilsäkerhet med rena linjer som jag föll pladask för.

Pastel Power

Jag började lördagsmorgonen med att bläddra igenom senaste numret av danska tidningen RUM och fastnade direkt för deras härliga pastellreportage. Själv gjorde jag för ett tag sedan ett jobb om just pastellfärg åt Plaza Interiör som finns med i numret av tidningen som är ute i butik nu. I mailboxen dimper det titt som tätt ner nyhetsbrev från olika företag vars nyheter går i den pudriga färgskalan, våren närmar sig, det märks! Och pastellpaletten går fint ihop med vårens knalligt gula trendfärg och den nudefärgade skalan, färgerna går i varandra och matchas lätt!De översta bilderna från danska RUM, bilderna under ur Plaza Interiör (stylade av mej och fotade av Erik Lefvander), ny plastmatta från Brita Sweden, Shuffletable från &Tradition, ljusstakar från Ferm Living.

Veckans vara: Zig Zag lampa

Ooo den är så fin, veckans vara-lampa. Jag ser den mig den ovanför arbetsbänken, i sovrummet, hallen, arbetsrummet... nåja, bor man i en etta så är kanske inte vilket rum man ska placera den i just det svåraste valet. Hem ska den i alla fall!
1450 kr från Nunc
En riktigt snygg vägglampa från Bloomingville. Kan dras ut upp till 80 cm. 
Färgen är mer beige än på bilden och matt med vintage känsla.

OBS! Lampan levereras utan sladd och strömbrytare. 

Mått: skärm dia 17 cm, L 80 cm

Klassiska kulörer

I nyaste numret av Plaza Interiör finns mitt reportage om färg med. Stylat av mej, fotat av duktiga fotografen Erik Lefvander och superb assistenhjälp av Pernilla Jansson.  En del av reportaget handlar om den klassiska färgkombinationen blått och rött. Här ser ni både färdiga bilder från reportaget och två behind the scenes-bilder, en där jag och Erik visar våra färdigheter med färg och pensel. Såhär beskriver jag färgtemat:  

"Klassiskt blått och rött får nytt liv i kombination med ruffa grovhuggna detaljer. Den blå färgen är matt, djup och mättad." 


Norsk charm & kärlek

I samband med att jag var i Norge förra våren och plåtade den helt fantastiska hytten i norska skidorten Kvittfjell passade vi även på att plåta en gammal omgjord skola i centrala Oslo. Husets ägare har låtit det mesta få vara kvar i sitt originalskick och bara gjort små små renoveringar vilket i sig gör att hemmet bär på en otrolig charm. I husets alla hörn fanns vackra små stilleben och foton att beundras av. Och kärleken till varandra gick inte att ta miste på, överallt fanns små lappar med kärleksmeddelanden skrivna till varandra, som ni bl.a. kan se på den högra bilden på översta bildraden. Otroligt personligt hem!

Foto: Madeleine Söder. Publicerat i Sköna hem


Naket

En av vårens hetaste färgskalor är utan tvekan den som ofta kallas nude. Nakna hudtoner helt enkelt. Toner där färgerna är ett litet, försiktigt och trevande steg från den relativt färglösa trend som rådit under lång tid. Nyanser som är tacksamma att matcha och koppla samman med trärent. Färgerna går från bruten, krämig vit till beige och mer rosa kulörer.

Själv har jag efter många år av just denna färgskala som sräckexempel verkligen hittat en röd tråd och en charm i de mjölkiga kulörerna. Framför allt känns det nytt och frächt. Jag gillar nude.Översta bilden ur Sköna Hem, trälådor från Granit, ljusstake av Front för Höganäs, Stol NAP, Fritz Hansén, lampa från Zero, understa bilden från Alcro ur Li Edelkoorts kollektion Ad 10.

Ps Kolla in Lindas inlägg om gult, number one i vår!

Isiga toner

Den här härliga kuddinstallationen kommer från vår kyliga fotografering i december. De kalla tonerna tillsammans med de senapsgula blir en väldigt lyckad kombo i isig snö och ett fantastiskt eftermiddagsljus.

GULT

Vi ser det överallt, på inredningsmässorna, i tidningarna, på möbler, ja gult är färgen alla talar om för tillfället. Bjuder därför på ett lite inspirationskollage med just gult:

Foto: Trine Thorsen

Inramat

Tavlor är något väldigt personligt. Både motivet och hur de arrangeras. Själv tycker jag att just tavlor är något av det svåraste i inredningsväg, att hitta det där speciella motivet som passar precis mej. Just därför hamnar ofta mycket annat än klassiska tavlor i mina ramar hemma och jag arrangerar dem gärna i kollage eller i grupp som bilden till vänster visar. Bilden till höger är enastående. Strunta i motivet och låt ramarna tala!


Bilden till vänster finns i senaste numret av Sköna Hem, av Per Wennberg, foto Dan Gordan. Den högra bilden från Tine K.


Veckans vara: Dag & Natt

Jag har skrivit om det förr, Kasthalls mattor är som rena konstverken. De kan lika bra placeras på en vägg som att ligga på golvet. Här är en av Kasthalls nyheter för 2011, Dag & Natt heter den och är formgiven av Petra Lundblad Fridèn. En otroligt lyckad färgkombinationen och ett enastående mönster.

Textiltokigt

"Lite textil gör stor skillnad", uttrycket sitter inpräntat i min Ikeahjärna och det är ju så sant! Genom sin blogg Livet Hemma tar Ikea uttrycket ett steg längre och visar härligt, tokiga kreationer med tyg som förnyar och förändrar. Jag älskar soffan gjord av lastpallar med lapptäcksmadrassen, ett riktigt DIY-tips!IKEA visar vägen

IKEA skickade i dagarna ut sina inspirationsbilder för våren och sommarens produkter. Jag tyckte det var härligt fina bilder, man kan verkligen känna vinden av saltvatten och solen som värmer i nacken.

Bilder från IKEA press. Produkterna släpps i butik i april.


Street Porcelain

Street Porcelain: Swedish landscape heter Sudarat Perssons examensarbete genom Berghs. En uttrycksfull serie porslin med klassiska former men med mer grafiska tryck på svenska landmärken med inspiration från Skåne, Gotland och Stockholm. Jag gillar`t!

Finns nu till försäljning i butiken Karaktär.